Έναρξη Μαθημάτων Α΄εξαμήνου - Οδηγίες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

για τους πρωτοετείς φοιτητές σχετικά με την διεξαγωγή των εξ αποστάσεως μαθημάτων στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

(παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά όλες τις οδηγίες)

Καλωσορίζουμε τους πρωτοετείς φοιτητές στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τους ευχόμαστε καλές σπουδές.

Τα μαθήματα στο τρέχον 1ο χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-21 έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν εξ αποστάσεως. Η πλατφόρμα (πρόγραμμα) που χρησιμοποιεί το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για τον σκοπό αυτό είναι το Teams της εταιρίας Microsoft (MS).

Όλοι οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχουν δωρεάν πρόσβαση στην ομάδα προγραμμάτων (σουίτα/suite) Microsoft Office 365, της οποίας το Teams αποτελεί μέρος. Η πρόσβαση στην εγκατάσταση του MS Office 365 γίνεται με την χρήση του Ιδρυματικού Λογαριασμού κάθε φοιτητή, ο οποίος στην περίπτωση των φοιτητών του Τμήματος Φυσικής έχει την μορφή ph01234, όπου 1234 ο τετραψήφιος αριθμός μητρώου (ΑΜ) του κάθε φοιτητή. Ο αντίστοιχος λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του κάθε φοιτητή έχει την μορφή ph01234@uoi.gr.

Τα μαθήματα του 1ου εξαμήνου θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του Τμήματος Φυσικής και τις ανακοινώσεις που αναρτώνται εκεί. Για την παρακολούθηση οι φοιτητές πρέπει να χρησιμοποιούν υπολογιστή με δυνατότητα χρήσης κάμερας και μικροφώνου.

Τις πρώτες ημέρες διεξαγωγής των μαθημάτων μπορεί να μην είναι έτοιμοι οι ιδρυματικοί λογαριασμοί των πρωτοετών φοιτητών, οπότε δεν θα είναι δυνατόν να εγκατασταθεί η σουίτα του MS Office 365 από τους πρωτοετείς φοιτητές. Παρ’ όλα αυτά, οι φοιτητές μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του 1ου εξαμήνου απλά με την χρήση ενός προγράμματος πλοήγησης (browser) Google Chrome ή Microsoft Edge χωρίς την χρήση του ιδρυματικού λογαριασμού τους. Η διαδικασία είναι απλή και περιγράφεται στο συνημμένο αρχείο (Οδηγίες παρακολούθησης μαθήματος με MS Teams μέσω browser.pdf).

Μετά την λήψη του ιδρυματικού λογαριασμού θα πρέπει να γίνει εγκατάσταση του MS Office 365 και η πρόσβαση στο Teams θα πρέπει να γίνεται με την χρήση του ιδρυματικού λογαριασμού των φοιτητών. Περισσότερες πληροφορίες για την χρήση του προγράμματος Teams και την εγκατάσταση του MS Office 365 μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα (https://www.uoi.gr/ex-apostaseos-mathimata-meso-tis-platformas-sygchroni...).

Όλοι οι φοιτητές πρέπει να ενημερώνονται σχετικά με την διεξαγωγή των μαθημάτων από τις σχετικές ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα του Τμήματος και στις ιστοσελίδες ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης των μαθημάτων που βρίσκονται στο ‘ecourse’ του Πανεπιστημίου (https://ecourse.uoi.gr). Η πρόσβαση στις ιστοσελίδες του ecourse για τα μαθήματα του 1ου εξαμήνου, τουλάχιστον για τις πρώτες εβδομάδες, έχει προγραμματιστεί να μπορεί να γίνει χωρίς εγγραφή στην πλατφόρμα του ecourse με πρόσβαση επισκέπτη, επιλέγοντας διαδοχικά τους συνδέσμους: Σχολή Θετικών Επιστημών ® Φυσικής ® Προπτυχιακά. Μετά την λήψη του ιδρυματικού λογαριασμού οι φοιτητές πρέπει να προβούν σε εγγραφή τους στο ecourse έτσι ώστε να έχουν όλες τις δυνατότητες που προσφέρει η πλατφόρμα (λήψη ανακοινώσεων, υποβολή ερωτήσεων, παράδοση εργασιών κτλ).

Οι διδάσκοντες του 1ου εξαμήνου