Ανακοινώσεις

 • Οδηγίες για την ορκωμοσία του Τμήματος Φυσικής στις 23/04/2021

  Σας ενημερώνουμε ότι η Ορκωμοσία του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως στις 23 Απριλίου 2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:30 π.μ. με τη χρήση MS Teams.
  Για λόγους ασφαλείας ο σύνδεσμος σύνδεσης θα σταλεί στο προσωπικό σας e-mail.
  Η σύνδεσή σας στην Ορκωμοσία, για λόγους ταυτοποίησης και ενημέρωσης επί της διαδικασίας, θα πρέπει να γίνει μία ώρα πριν την ώρα έναρξης, ανοίγοντας τον σύνδεσμο μέσω του Google Chrome, του Microsoft Edge ή από έξυπνη συσκευή (κινητό ή Tablet) με λειτουργικό Android ή IOS.
  Για λόγους ταυτοποίησης κατά τη σύνδεσή σας στην Ορκωμοσία δηλώστε ως όνομα εμφάνισης το Ονοματεπώνυμό σας μαζί με τον ΑΜ στο Τμήμα στην παρακάτω μορφή: Επώνυμο Όνομα (ΑΜ), και περιμένετε στην αναμονή έως ότου ο αρμόδιος υπάλληλος από την Γραμματεία του Τμήματος σας αποδεχτεί στην τηλεδιάσκεψη.
  Η ύπαρξη κάμερας με ενσωματωμένο ή εξωτερικό μικρόφωνο είναι απαραίτητη προκειμένου να μπορούμε να σας βλέπουμε και να σας ακούμε κατά την διάρκεια της Ορκωμοσίας.
  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο σύνδεσής σας στην Ορκωμοσία, διαβάστε το συνημμένο έγγραφο που έχει οδηγίες για σύνδεση μέσω Google Chrome, Microsoft Edge ή μέσω Android συσκευής.
  Για την ομαλή και εύρυθμη διεξαγωγή της ηλεκτρονικής ορκωμοσίας, κάθε απόφοιτος δικαιούται να χρησιμοποιήσει μία συσκευή για να «τρέξει» τον σύνδεσμο και απαγορεύεται να τον κοινοποιήσει σε τρίτους. Η συμμόρφωση ΟΛΩΝ με την παραπάνω οδηγία είναι απαραίτητη. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να διακοπεί η σύνδεση και να μην πραγματοποιηθεί η τελετή.

 • PLANCKS 2021 Hellenic Preliminaries Lamia 24-25 April

  Το {iaps} PLANCKS Porto 2021: είναι ένας διεθνής διαγωνισμός θεωρητικής φυσικής για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές.
  Οι συμμετέχοντες του PLANCKS αγωνίζονται σε ομάδες που αποτελούνται από τρεις έως τέσσερις προπτυχιακούς ή μεταπτυχιακούς φοιτητές.
  Τα προβλήματα γράφονται από καθηγητές και καλύπτουν διαφορετικούς τομείς της φυσικής. Για παράδειγμα, ερωτήσεις σχετικά με εκκρεμή, παγετώνες, φυσική στοιχειωδών σωματιδίων, γραφένιο, σκυρμιόνια, διαχωριστές δεσμών, ανεμογεννήτριες παγόβουνων, ψύξη με λέιζερ και κβαντική οπτική έχουν προκύψει στις προηγούμενες εκδόσεις, με επιπλέον τομείς μελέτης να προστίθενται σε αυτά τα χρόνια των διαγωνισμών. Πρόκειται για προβλήματα δυσκολίας τρίτου και τέταρτου ακαδημαϊκού έτους.
  Η τελική φάση του διαγωνισμού 6-8 Μαΐου στο Πόρτο 2021 θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως, για την ομάδα που θα προκριθεί, με τη διαδικτυακή έκδοση να διαρκεί 36 συνεχόμενες ώρες. Διασφαλίζοντας ότι κάθε ομάδα μπορεί να προσπαθήσει να ολοκληρώσει όλα τα προβλήματα και να υποβάλει τις λύσεις τους, ανεξάρτητα από τη ζώνη ώρας τους.
  Ο Ελληνικός Προκριματικός:
  Την άνοιξη του 2021, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, διοργανώνεται εθνικός προκριματικός διαγωνισμός με συμμετέχοντες το σύνολο των 8 τμημάτων και σχολών Φυσικής που λειτουργούν στην χώρα μας.
  Η διοργάνωση του Α΄ Ελληνικού Προκριματικού Διαγωνισμού έχει ανατεθεί στην Επιτροπή {iaps} LC Lamia UTH Central Greece σε συνεργασία με τον Φοιτητικό Σύλλογο του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
  Η διοργανώτρια πόλη Λαμία, πρωτεύουσα της Στερεάς Ελλάδας, θα φιλοξενήσει τον διήμερο διαγωνισμό στις 24 και 25 Απριλίου 2021.
  Ο Ελληνικός Προκριματικός θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως στις 24-25 Απριλίου 2021, με τις συμμετέχουσες τριμελείς ή τετραμελείς ομάδες να διαγωνίζονται γραπτώς, λαμβάνοντας ταυτόχρονα αναμνηστικό υλικό του Διαγωνισμού.
  Η διήμερη διάρκεια του Διαγωνισμού εκτός της τρίωρης ομαδικής εξέτασης περιλαμβάνει ομιλίες ερευνητών και καθηγητών σε θέματα Θεωρητικής Φυσικής από Ελληνικά καθώς και Ιδρύματα ανά τον κόσμο ενώ συνοδεύονται από πλήθος workshop με στόχο την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των νέων φυσικών.
  Οι προσκεκλημένοι ομιλητές θα ανακοινωθούν σύντομα.
  Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην τελική φάση του Διαγωνισμού στο Πόρτο στις 6-8 Μαΐου 2021.
  Μπορείτε να αναζητήσετε την Φόρμα Συμμετοχής καθώς και τον πλήρη Οδηγό της Εκδήλωσης στην ιστοσελίδα: http://plancks2021.uth.gr/
  Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με την υποστήριξη του Ο.Π.Α. Στερεάς Ελλάδας.
  Αναμένουμε την συμμετοχή σας, η φόρμα συμμετοχής παραμένει ενεργή για τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές έως την 18 Απριλίου 2021.

  Με εκτίμηση,
  Η Διοργανωτική Επιτροπή
         Web: http://plancks2021.uth.gr/
       Email: plancks2021atuth.gr
    Facebook: https://www.facebook.com/Plancks2021_Hellenic_Preliminaries-106692244851058
  Instagram: https://www.instagram.com/plancks_hellas.2021/
 • Έναρξη διανομής συγγραμμάτων εαρινού εξαμήνου 2020-21

  Σε συνέχεια της δημοσίευσης της ΚΥΑ υπ' αριθμ. 1068B/19.03.2021 (https://eudoxus.gr/files/FEK_1068B_19.03.2021.pdf), σας ενημερώνουμε ότι η διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων προς όλους τους δικαιούχους φοιτητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) και Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Α.) για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-21, λόγω των έκτακτων μέτρων για αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, θα πραγματοποιηθεί με κατ' οίκον διανομή αυτών κατά παρέκκλιση της παραγράφου 5 του άρθρου 2 της με αριθμ. 125766/Ζ1/28.7.2016 απόφασης.

  Σύμφωνα με την εκδοθείσα εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (https://eudoxus.gr/files/Dianomi_Earinou_2020-21.pdf), οι δηλώσεις συγγραμμάτων των φοιτητών ξεκίνησαν τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 και θα ολοκληρωθούν την Δευτέρα 05 Απριλίου 2021. Επισημαίνεται ότι μετά την παρέλευση της ως άνω προθεσμίας *δεν* θα είναι δυνατό να υποβληθεί καμία νέα δήλωση ή να τροποποιηθεί κάποια ήδη υποβληθείσα.

  Στη δήλωσή τους οι φοιτητές, θα πρέπει να συμπληρώσουν όλα τα απαιτούμενα πεδία της "Υποχρεωτικής Δήλωσης Διεύθυνσης" για την κατ' οίκον παράδοση των συγγραμμάτων που θα επιλέξουν.
  Η κατ'οίκον παράδοση των δηλωθέντων συγγραμμάτων από τους εκδοτικούς οίκους, μέσω εταιρειών ταχυμεταφοράς ή/και με δικά τους μέσα θα ξεκινήσει την Τρίτη 06 Απριλίου 2021 και θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 24 Μαίου 2021.

  Ειδικά για το εαρινό εξάμηνο 2020-21, σύμφωνα με την προαναφερθείσα ΚΥΑ και Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και με το έγγραφο του Υπουργείου (https://eudoxus.gr/files/Odhgies_Pros_Eudoxus_Earino_2020.pdf) οι φοιτητές δικαιούνται να παραλάβουν την τρέχουσα περίοδο συγγράμματα για τα μαθήματα εκείνα τα οποία έχουν συμπεριλάβει στη δήλωσή τους είτε στο χειμερινό εξάμηνο 2020-21 είτε στο εαρινό εξάμηνο 2020-21, ακόμα και αν έχουν εξεταστεί επιτυχώς σε αυτά, αλλά πάντοτε με την προϋπόθεση να μην έχουν παραλάβει σύγγραμμα για τα εν λόγω μαθήματα.

  Επισημαίνεται ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, οι φοιτητές που έχουν υπερβεί τα ν+2 έτη σπουδών δεν δικαιούνται δωρεάν διδακτικά συγγράμματα.

  Για περαιτέρω διευκρινίσεις ή απορίες μπορείτε πάντα να απευθύνεστε στο Γραφείο Αρωγής Χρηστών του Ευδόξου (http://eudoxus.gr/OnlineReport.aspx).

 • ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2020-2021

  Σας ενημερώνουμε ότι οι δηλώσεις μαθημάτων του Εαρινού Εξαμήνου  του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 θα πραγματοποιηθούν το διάστημα από την Δευτέρα 29.3.2021 έως και την Δευτέρα 12.4.2021 σε 2 εξεταστικές περιόδους (Εαρινή εξεταστική περίοδος και Εμβόλιμη/Πτυχιακή εξεταστική περίοδος).

  Για να πραγματοποιήσετε τη δήλωση των μαθημάτων σας θα πρέπει να συνδεθείτε με τους προσωπικούς σας κωδικούς στο

   https://classweb.uoi.gr

  ΔΗΛΩΣΗ ΕΑΡΙΝΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

  Όλοι οι φοιτητές μπορούν δηλώσουν μέχρι 8 μαθήματα, εκτός από τους φοιτητές του 2ου Εξαμήνου που μπορούν να δηλώσουν 5 μαθήματα του τρέχοντος εξαμήνου.

  Θα πρέπει να δηλωθούν πρώτα τα Οφειλόμενα Υποχρεωτικά Μαθήματα των προηγούμενων εξαμήνων.

  ΔΗΛΩΣΗ ΕΜΒΟΛΙΜΗΣ/ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

  Όσοι φοιτητές βρίσκονται στο 10ο ή και μεγαλύτερο εξάμηνο έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στην εμβόλιμη/πτυχιακή εξεταστική. Στην εμβόλιμη εξεταστική συμμετέχουν τα μαθήματα του Χειμερινού Εξαμήνου, καθώς και τα Μαθήματα Επιλογής του Χειμερινού Εξαμήνου που οι φοιτητές έχουν δηλώσει έστω και μία φορά στο παρελθόν.

  Καλούνται οι επί πτυχίω φοιτητές να συνδεθούν στο https://classweb.uoi.gr, στην Εμβόλιμη Χειμερινή Περίοδο και να δηλώσουν τα μαθήματα για την πτυχιακή εξεταστική τους.

  Οι επί πτυχίω φοιτητές θα πρέπει να κάνουν 2 δηλώσεις, μία δήλωση για την Εαρινή εξεταστική (μέχρι 8 μαθήματα) και μία δήλωση για την Εμβόλιμη/Πτυχιακή εξεταστική (μέχρι 8 μαθήματα).

  Όπως και στη Δήλωση του Εαρινού Εξαμήνου, θα πρέπει πρώτα να δηλωθούν τα Υποχρεωτικά Μαθήματα και μετά τα Μαθήματα Επιλογής.

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Πρέπει να έχετε αποθηκευμένο ή εκτυπωμένο αρχείο με τη δήλωση που έχετε κάνει.

  Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ.

  Λόγω της υπάρχουσας κατάστασης, για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζετε θα πρέπει να αποστείλετε στη Γραμματεία του Τμήματος e-mail από τον πανεπιστημιακό σας λογαριασμό εντός της προθεσμίας των δηλώσεων αναγράφοντας το κινητό σας τηλέφωνο.

 • ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ERASMUS+

  Τη Δευτέρα 08/03/2021, στις 10-11 π.μ., θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας Teams, συνάντηση για την κινητικότητα Erasmus+. Στη συνάντηση θα γίνει συζήτηση με τον Τμηματικώς Υπεύθυνο Erasmus, Αναπλ. Καθηγητή Νικόλαο Χατζηαναστασίου και θα απαντηθούν ερωτήσεις και θα επιλυθούν απορίες.

   
  Ο κωδικός της ομάδας του Teams (ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ERASMUS+) είναι nyaux6z

   

 • Παρουσίαση του Erasmus+

  Παρουσίαση της ενημερωτικής ημερίδας του Τμήματος για την κινητικότητα των φοιτητών στα πλαίσια του Erasmus+

  Επισυνάπτεται η παρουσίαση του Erasmus+, για τους φοιτητές που δε μπόρεσαν να παραστούν στη σχετική εκδήλωση. Περιέχει χρήσιμα στοιχεία για τους ενδιαφερόμενους προς μετακίνηση.
   
  Νίκος Χατζηαναστασίου
  Τμηματικώς Υπεύθυνος Erasmus+
   
  Συνημμένο Αρχείο: 
 • e-Career Day με την Deloitte

  e-Career Day με την Deloitte

  για τους φοιτητές και απόφοιτους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

   

  H Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Deloitte Ελλάδος, σας προσκαλούν την Τρίτη 23 Μαρτίου 2021, στη διαδικτυακή εκδήλωση για τους φοιτητές και απόφοιτους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

   Στόχος της εκδήλωσης είναι η γνωριμία με την Deloitte, μία εταιρεία με το μεγαλύτερο δίκτυο επαγγελματικών υπηρεσιών στον κόσμο, με παρουσία σε πάνω από 150 χώρες και συνολικό αριθμό εργαζομένων πάνω από 300.000 ανά τον κόσμο, και πιο συγκεκριμένα η παρουσίαση του Κέντρο Καινοτομίας Deloitte Alexander Competence Center (DACC) της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, οι επαγγελματικές ευκαιρίες που προσφέρονται, και η διερεύνηση δυνατοτήτων άμεσης συνεργασίας.

  Η εκδήλωση απευθύνεται σε φοιτητές και απόφοιτους των Τμημάτων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, Μαθηματικών, Φυσικής, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

  Πρόγραμμα της εκδήλωσης

  - 17.00-18.00: Παρουσίαση της εταιρείας και του Κέντρου Καινοτομίας Deloitte Alexander Competence Center (DACC)

  Παρουσιαστές θα είναι ο κος  Ζαραλίδης Βασίλης (HR/Talent Consultant) και η κα Φετλή Έφη (Junior HR/Talent Consultant).  

  Στο τέλος, θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων από τους φοιτητές και αποφοίτους

  - 18.00-19.30: Ατομικές διαδικτυακές συνεντεύξεις γνωριμίας 1:1

  Συμμετοχή στην εκδήλωση:

  Για συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτείται η εγγραφή στο https://bit.ly/3bZAhmq , ώστε στη συνέχεια να γίνει αποστολή του Ζοομ link της εκδήλωσης.

  Συμμετοχή στις συνεντεύξεις:

  Για να δηλώσουν οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές και απόφοιτοι συμμετοχή στις συνεντεύξεις, επιπρόσθετα από την συμμετοχή τους στην εκδήλωση θα πρέπει να αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα στα αγγλικά, μέχρι τις 22/3/2021 και ώρα 12:00 στο atsakmakaatdeloitte.gr με θέμα Ημέρα Καριέρας – UOI.

  Τα άτομα που θα επιλεγούν για συνέντευξη, θα λάβουν προσωπική πρόσκληση από την Deloitte, μέσω Microsoft Teams, με το link και την ώρα διεξαγωγής της συνέντευξης. Στην περίπτωση που υπάρχει μεγάλος αριθμός βιογραφικών σημειωμάτων, οι συνεντεύξεις θα προγραμματιστούν κατά προτεραιότητα και ενδεχομένως να συνεχιστούν και σε άλλες ημερομηνίες. Θα υπάρξει απευθείας ενημέρωση από την εταιρεία.

  Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
  Πανεπιστημιούπολη, 45110 Ιωάννινα
  Τ: 2651007278 | F: 2651009095
  dastaatuoi.gr | http://dasta.uoi.gr

   

 • Παρουσίαση ΜΔΕ

  Η παρουσίαση της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας της Καμίλας Σαββίδη θα πραματοποιηθεί την Τρίτη 9 Μαρτίου 2021 και ώρα 13:00 μέσω της  διαδικτυακή πλατφόρμα MS-Teams.

  Περισσότερες πληροφορίες στο επισυναπτόμενο αρχείο.

 • Δηλώσεις μαθημάτων - ΠΜΣ "ΣΗΤ"

  Δηλώσεις μαθημάτων εαρινού εξαμήνου 2020-2021

  για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του ΠΜΣ "Σύγχρονες Ηλεκτρονικές Τεχνολογίες"

   

  Οι δηλώσεις μαθημάτων των μεταπτυχιακών φοιτητών του ΠΜΣ "Σύγχρονες Ηλεκτρονικές Τεχνολογίες" για το εαρινό εξάμηνο του ακ. έτους 2020-2021 θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 01-03-2021 έως και τη Δευτέρα 15-03-2021.

  Για να πραγματοποιήσετε τη δήλωση των μαθημάτων σας θα πρέπει να συνδεθείτε με τους προσωπικούς σας κωδικούς στο:

  https://classweb.uoi.gr

 • Δηλώσεις μαθημάτων - ΠΜΣ "Ατμοσφαιρικές Επιστήμες και Περιβάλλον"

  Δηλώσεις μαθημάτων εαρινού εξαμήνου 2020-2021

  για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του ΠΜΣ "Ατμοσφαιρικές Επιστήμες και Περιβάλλον"

   

  Οι δηλώσεις μαθημάτων των μεταπτυχιακών φοιτητών του ΠΜΣ "Ατμοσφαιρικές Επιστήμες και Περιβάλλον" για το εαρινό εξάμηνο του ακ. έτους 2020-2021 θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 01-03-2021 έως και τη Δευτέρα 15-03-2021.

  Για να πραγματοποιήσετε τη δήλωση των μαθημάτων σας θα πρέπει να συνδεθείτε με τους προσωπικούς σας κωδικούς στο:

  https://classweb.uoi.gr

 • ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΠΤΥΧΙΟΥ

  Καλούνται οι φοιτητές του Τμήματος Φυσικής, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τον κύκλο των προπτυχιακών μαθημάτων που απαιτούνται για τη λήψη πτυχίου, να αποστείλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο e-mail της Γραμματείας του Τμήματος από τις 25 Φεβρουαρίου 2021 μέχρι τις 12 Μαρτίου 2021, προκειμένου να συμμετέχουν στην επόμενη ορκωμοσία.

   Οι φοιτητές καλούνται να αποστείλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Έντυπο Αίτησης Πτυχίου/Διπλώματος και Υπεύθυνη Δήλωση για Συμμετοχή σε Τελετή Ορκωμοσίας (επισυνάπτεται)
  2. Έντυπο Δήλωσης Ενημέρωσης Επεξεργασίας Προσωπικών Δεδομένων (επισυνάπτεται)
  3. Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας

  Επίσης, οι παραπάνω φοιτητές υποχρεούνται να τακτοποιήσουν πιθανές εκκρεμότητές τους με την Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου, καθώς και με τις Φοιτητικές Κατοικίες.

  Επισημαίνουμε ότι τα δικαιολογητικά θα πρέπει να αποσταλούν από τον πιστοποιημένο από το Πανεπιστήμιο λογαριασμό τους, και στην Αίτησή τους θα πρέπει να αναγράφουν και το προσωπικό τους e-mail, καθώς ο ιδρυματικός λογαριασμός τους θα απενεργοποιηθεί μόλις ανακηρυχθούν.

  Παρακαλούνται όσοι φοιτητές έχουν εκπονήσει Διπλωματική εργασία ή έχουν κάνει Πρακτική άσκηση, να το αναφέρουν στην Αίτηση λήψης πτυχίου.

  Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, παρακαλούμε αποστείλετε e-mail στη Γραμματεία του Τμήματος Φυσικής (gramphys@uoi.gr).

 • Έναρξη μαθημάτων εαρινού εξαμήνου 2020-2021

  Σας ενημερώνουμε ότι τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου 2020-2021 ξεκινάνε την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021, σύμφωνα με το νέο τροποποιημένο ακαδημαϊκό ημερολόγιο το οποίο μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

  http://www.physics.uoi.gr/sites/default/files/akadhmaiko_hmerologio.pdf

  Υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα διδασκαλίας έχει αναρτηθεί και μπορείτε να το δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

  http://www.physics.uoi.gr/el/node/910

 • Αποτελέσματα Επιλογής Υποψηφίων Διδακτόρων

  Αποτελέσματα Επιλογής Υποψηφίων για εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής για το εαρινό εξάμηνο του ακ. έτους 2020-2021

  Μετά από απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος Φυσικής, συνεδρία αριθμ. 544/22-02-2021, εισάγονται στο Πρόγραμμα Διδακτορικών Σπουδών του Τμήματος Φυσικής για το εαρινό εξάμηνο του ακ. έτους 2020-2021 οι κάτωθι:

  Αιτήσεις με αρ. πρωτ.:

  924/01-02-2021

  933/05-02-2021

  940/05-02-2021

  Καλούνται οι ανωτέρω να αποστείλουν, (με email ή ταχυδρομικά στη Γραμματεία του Τμήματος), από την Τρίτη 23-02-2021 έως και την Παρασκευή 26-02-2021 τα παρακάτω προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους:

  1. Αίτηση (επισυνάπτεται)
  2. Δήλωση Ενημέρωσης για τον Κανονισμό Προσωπικών Δεδομένων-Α4 (επισυνάπτεται)
  3. Μία φωτογραφία τύπου αστυνομικής ταυτότητας (για όσους δεν έχουν καταθέσει με την αίτηση υποψηφιότητας)
 • Ημερίδα προπτυχιακών διπλωματικών εργασιών

  Πρόγραμμα ημερίδας παρουσίασης προπτυχιακών διπλωματικών εργασιών

  Η ημερίδα παρουσίασης των διπλωματικών εργασιών προπτυχιακών φοιτητών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021 μέσω της πλατφόρμας σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης MS-Teams του Πανεπιστημίου μας.

  Οι παρουσιάσεις θα ξεκινήσουν στις 10:00 π.μ και θα είναι 15λεπτες (10-12 λεπτά παρουσίαση + 3 λεπτά ερωτήσεις).

  Παρακαλούνται οι επιβλέποντες καθηγητές και οι φοιτητές που θα συμμετάσχουν στην ημερίδα παρουσίασης των διπλωματικών εργασιών να εγγραφούν στην πλατφόρμα MS-Teams.

  Η ομάδα στο teams έχει τίτλο «Δημόσια Παρουσίαση Διπλωματικών Εργασιών», ο κωδικός πρόσβασης είναι coam090 και ο σύνδεσμος:

  https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3a82a104be690a41c9970d4cc931b6999e%40thread.tacv2/1613725044441?context=%7b%22Tid%22%3a%2208bea52a-5ad3-4627-9549-5ff3a65676be%22%2c%22Oid%22%3a%222efe3000-2ea8-4551-a8c6-a53fa2bc748e%22%7d

  Ερωτήσεις θα γίνονται μέσω video.

  Επισυνάπτεται το πρόγραμμα.

   

 • Δηλώσεις μαθημάτων - ΠΜΣ Φυσικής

  Δηλώσεις μαθημάτων εαρινού εξαμήνου 2020-2021

  για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του "ΠΜΣ Φυσικής με ειδικεύσεις στη Θεωρητική και στην Πειραματική Φυσική"

   

  Οι δηλώσεις μαθημάτων των μεταπτυχιακών φοιτητών του "ΠΜΣ Φυσικής με ειδικεύσεις στη Θεωρητική και στην Πειραματική Φυσική"  για το εαρινό εξάμηνο του ακ. έτους 2020-2021 θα πραγματοποιηθούν από τη Παρασκευή 19-02-2021 έως και τη Δευτέρα 01-03-2021.

  Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του θα επιλέξουν πρώτα κατεύθυνση και στη συνέχεια θα δηλώσουν τα μαθήματα.

  Για να πραγματοποιήσετε τη δήλωση των μαθημάτων σας θα πρέπει να συνδεθείτε με τους προσωπικούς σας κωδικούς στο:

  https://classweb.uoi.gr

 • Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (ΕΘΑΑΕ)

   Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Εγγραφή στο Μητρώο Φοιτητών
  της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ)

  Με την παρούσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και έχοντας υπόψη τις διατάξεις του ν. 4653/20 και ιδίως των άρθρων 8, 9 και 13 του ν. 4653/20 και την απόφαση ΣΑΠ 8/10-12-2020 του Συμβουλίου Αξιολόγησης και Πιστοποίησης της ΕΘΑΑΕ, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι προπτυχιακοί φοιτητές που φοιτούν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας να δηλώσουν υποψηφιότητα για εγγραφή τους στο Μητρώο Φοιτητών της ΕΘΑΑΕ. Σκοπός του Μητρώου Φοιτητών είναι η συμμετοχή ενός μέλους με φοιτητική ιδιότητα σε κάθε Επιτροπή Εξωτερικής Αξιολόγησης και Πιστοποίησης (ΕΕΑΠ) (σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παρ. 1β. άρθρ. 13 του ν. 4653/20).

  Περισσότερες πληροφορίες στα επισυναπτόμενα αρχεία.

  Συνημμένο Αρχείο: 
 • Διδασκαλία μαθημάτων Ιταλικής Γλώσσας

  Διδασκαλία μαθημάτων Ιταλικής Γλώσσας στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

  Περισσότερες πληροφορίες στο επισυναπτόμενο αρχείο.

  Συνημμένο Αρχείο: 
 • Δημόσια Παρουσίαση Διπλωματικών Εργασιών

  Οι φοιτητές που έχουν δηλώσει το μάθημα "Διπλωματική Εργασία" και επιθυμούν να βαθμολογηθούν στην εξεταστική Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2021, θα παρουσιάσουν δημόσια τις διπλωματικές τους εργασίες την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021 μέσω του πιστοποιημένου συστήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων MS-TEAMS. Η κάθε παρουσίαση θα είναι διάρκειας 15 λεπτών, συμπεριλαμβανομένων και των ερωτήσεων.

  Για τον σκοπό αυτό θα πρέπει τα μέλη ΔΕΠ-επιβλέποντες των διπλωματικών να αποστείλουν μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου 2021 το σχετικό αρχείο παρουσίασης στην Γραμματεία του Τμήματος σε ηλεκτρονική μορφή (συμβατή με Powerpoint, Impress ή AdobeReader).

  Το Πρόγραμμα των παρουσιάσεων μαζί με τις οδηγίες συμμετοχής στην εξ αποστάσεως ημερίδα παρουσίασης διπλωματικών εργασιών θα δημοσιευθεί την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021 στην ιστοσελίδα του Τμήματος.

  Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Τμήματος, η δημόσια παρουσίαση αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του μαθήματος και απαραίτητη προϋπόθεση για την καταχώρηση βαθμολογίας του μαθήματος "Διπλωματική Εργασία".

 • Προκήρυξη για την εισαγωγή υποψηφίων διδακτόρων

  Προκήρυξη για την εισαγωγή τεσσάρων (4) υποψηφίων διδακτόρων για το εαρινό εξάμηνο του ακ. έτους 2020-2021

  Το Τμήμα Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων δέχεται αιτήσεις για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής.

  Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι 10-02-2021 [σε ηλεκτρονική μορφή (pdf) στο email της Γραμματείας του Τμήματος Φυσικής (gramphysatuoi.gr) ή ταχυδρομικώς ή με ταχυμεταφορά στη διεύθυνση: Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Γραμματεία Τμήματος Φυσικής, Πανεπιστημιούπολη, Τ.Κ. 45110, Ιωάννινα].

  Περισσότερες πληροφορίες στα επισυναπτόμενα αρχεία.

 • Παράταση περιόδου διανομής συγγραμμάτων

  Παράταση περιόδου διανομής συγγραμμάτων Χειμερινού εξαμήνου 2020 - 2021

  Σας ενημερώνουμε ότι στο σύνδεσμο:https://eudoxus.gr/files/Paratasi_dianomis_xeim_2020-21_enimerosi_gia_sygkentrwtikes_listes.pdf θα βρείτε την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την παράταση της περιόδου διανομής συγγραμμάτων για τους φοιτητές.

  Η κατ'οίκον παράδοση των δηλωθέντων συγγραμμάτων από τους εκδοτικούς οίκους θα ολοκληρωθεί την *Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021*

Pages