Πρόγνωση καιρού περιοχής Ιωαννίνων

Δευτέρα 19 Απριλίου 2021, 9:50

Γενικά νεφελώδης καιρός με βροχοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες το διήμερο Δευτέρα - Τρίτη. Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας από την Τετάρτη.

Για σήμερα Δευτέρα αναμένονται νεφώσεις με βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά με υψόμετρο > 1600 μέτρων. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ, ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τρίτη προβλέπεται γενικά νεφελώδης καιρός με τοπικές βροχοπτώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ, ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Για την Τετάρτη προβλέπεται γενικά νεφελώδης καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ, ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Κλιματικά στοιχεία Ιωαννίνων για το μήνα Απρίλιο:

Μέση θερμοκρασία: 12,4°C, Μέση Μέγιστη θερμοκρασία: 17,7°C, Μέση Ελάχιστη θερμοκρασία: 5,9°C, Ύψος βροχής: 78,0 mm, Αριθμός ημερών βροχής: 12,5 Μέση νέφωση: 4,9 όγδοα, Επικρατών άνεμος: ΒΔ


ΜΕΤΕΩΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΑΚΡΑΙΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ
ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΔΥΣΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΥΡΚΑΪΑΣ
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ RISKMED
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ B.Δ. ΕΛΛΑΔΟΣ - OFIDIA
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ - ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ
Εργαστήριο Μετεωρολογίας