Ανακοινώσεις

 • Το Reload Greece έρχεται στα Ιωάννινα

  Αγαπητέ/ή,

    

  Tο πρόγραμμα επιτάχυνσης Young Entrepreneurs Programme του εκπαιδευτικού οργανισμού Reload Greece επιστρέφει στα Ιωάννινα και στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου στις 13 Δεκεμβρίου (5μμ) με το Ignite workshop. Το πρόγραμμα για μια ακόμα χρονιά τρέχει με τη συμμετοχή κορυφαίων πανεπιστήμιων στην Αγγλία, την Ολλανδία, την Ελλάδα και την Κύπρο, και στοχεύει να βοηθήσει τελειόφοιτους, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές, ερευνητές και νέους επαγγελματίες, να αναπτύξουν επιχειρηματικές ιδέες με διεθνή προσανατολισμό.

   

  Οι τομείς κύριου ενδιαφέροντος είναι: MedTech, AgriTech, GreenTech, FinTech, Κατασκευαστικά υλικά, Αεροναυπηγική και Τουρισμός.  

   

  Αν ενδιαφέρεσαι να αναπτύξεις την πρώιμη επιχειρηματική σου ιδέα, με την υποστήριξη κορυφαίων μεντόρων ή ενδιαφέρεσαι για την επιχειρηματικότητα και θες να φτιάξεις ένα διεθνές δίκτυο, δήλωσε ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή ΕΔΩ

   

  Οι καλύτερες ιδέες που θα προκύψουν από το Ignite workshop θα περάσουν στη 2η- Accelerate -φάση του προγράμματος και θα έχουν την δυνατότητα να λάβουν 1-to-1 mentoring και εξειδικευμένα masterclasses με εταιρίες όπως οι Deloitte Ventures, o incubator Fuse της Allen & Overy και περισσότερα ώστε να φτιάξουν ένα ανταγωνιστικό επιχειρηματικό πλάνο και MVP με σημαντικά βραβεία να περιμένουν τους νικητές στο τελικό Pitch event στις 28 Μαρτίου στο Λονδίνο.

   

  Για να εγγραφείτε ΔΩΡΕΑΝ πατήστε ΕΔΩ.

   

  Μάθε περισσότερα ακολουθώντας τα Facebook & LinkedIn Event Pages. Για περισσότερες ερωτήσεις παρακαλώ επικοινωνήστε στα ακόλουθα email: veroniki.zerva@reloadgreece.com ή ioanna.p@reloadgreece.com

   

  Με εκτίμηση,

   

   

  --

  Veroniki Zerva | Community Engagement and Expansion Lead

  Reload Greece | The Hub for Youth Entrepreneurship in London

  E: veroniki.zerva@reloadgreece.com

  W: www.reloadgreece.com

  Join our 6th Reload Greece Conference: RG Connect19: Greece Open for Business, Saturday, October 5, 2019 

  Reload Greece, a London based educational charity, is building a new generation of entrepreneurs to create ventures with a positive impact on their home countries. Nearly 5,000 people have been educated through Reload Greece’s programmes, over £10m startup investment has been raised by RG alumni startups and more than 210 new jobs have been created. Our activities include four main programmes: the Young Entrepreneurs Programme pre-accelerator for early stage startups, RG Challenge accelerator for investment ready startups, the Pre RG Challenge bespoke pre-accelerator and RG Connect, our annual thought leadership conference. 

   

  Hear more about our work, sign up here to receive Reload Greece newsletters showcasing our programmes and events, inspiring entrepreneurial stories and start-up know how or donate.

  UK Registered Charity Number: 1163934

   

  Περιοχή συνημμένων

  Add file: 
 • Ενημέρωση φοιτητών σχετικά με την 6η Τοπική Μονάδα Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ.)

  Δείτε το σχετικό επισυναπτόμενο έγγραφο που αφορά την ενημερωσή σας σχετικά με την 6η Τοπική Μονάδα Υγείας Ιωαννίνων.

  Add file: 
 • Ομιλία του Καθηγητή του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Κωνσταντίνου Γαλιώτη

  Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 1:00 μ.μ. στην Αίθουσα Σεμιναρίων Τμήματος Φυσικής (Βιβλιοθήκη - κτίριο Φ2 - 3ος Όροφος) θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Καθηγητή του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Κωνσταντίνο Γαλιώτη.

  Περισσότερες πληροφορίες στο συνημμένο αρχείο.

 • Δηλώσεις μαθημάτων μεταπτυχιακών φοιτητών χειμερινού εξαμήνου 2019-2020

  Οι δηλώσεις μαθημάτων των μεταπτυχιακών φοιτητών για το χειμερινό εξάμηνο του ακ. έτους 2019-2020 θα πραγματοποιηθούν από τη Πέμπτη 28-11-2019 έως και την Τρίτη 10-12-2019.

  Για να πραγματοποιήσετε τη δήλωση των μαθημάτων σας θα πρέπει να συνδεθείτε με τους προσωπικούς σας κωδικούς στο

  https://classweb.uoi.gr

 • Έναρξη δήλωσης και διανομής συγγραμμάτων χειμερινού εξαμήνου 2019-2020

  Σύμφωνα με το έγγραφο (https://eudoxus.gr/files/Dianomi_Xeimerinou_2019-20.pdf) του Υπουργείου Παιδείας, η διανομή συγγραμμάτων για το χειμερινό εξάμηνο θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020. Οι δηλώσεις συγγραμμάτων των φοιτητών θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019.

  Υπενθυμίζεται ότι οι φοιτητές υποχρεούνται να προβούν σε δήλωση μαθημάτων στο οικείο τμήμα τους και δικαιούνται να παραλάβουν συγγράμματα μόνο για τα μαθήματα εκείνα τα οποία έχουν συμπεριλάβει κατά το τρέχον εξάμηνο στη δήλωση μαθημάτων τους.

  Επισημαίνεται ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας οι φοιτητές που έχουν υπερβεί τα ν+2 έτη σπουδών δεν δικαιούνται δωρεάν διδακτικά συγγράμματα.

 • ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2019-2020

  Σας ενημερώνουμε ότι οι δηλώσεις μαθημάτων του Χειμερινού Εξαμήνου  του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 θα πραγματοποιηθούν το διάστημα από την Παρασκευή 22.11.2019 έως και την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 σε 2 εξεταστικές περιόδους (Χειμερινή εξεταστική περίοδος και Εμβόλιμη/Πτυχιακή Εξεταστική περίοδος).

  Για να πραγματοποιήσετε τη δήλωση των μαθημάτων σας θα πρέπει να συνδεθείτε με τους προσωπικούς σας κωδικούς στο

   https://classweb.uoi.gr

  ΔΗΛΩΣΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

  Όλοι οι φοιτητές μπορούν δηλώσουν μέχρι 8 μαθήματα εκτός από τους φοιτητές του 1ου Εξαμήνου που θα μπορούν να δηλώσουν 5 μαθήματα του Τρέχοντος Εξαμήνου.

  Θα πρέπει να δηλωθούν πρώτα τα Οφειλόμενα Υποχρεωτικά Μαθήματα των προηγούμενων εξαμήνων.

  ΔΗΛΩΣΗ ΕΜΒΟΛΙΜΗΣ/ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

  Όσοι φοιτητές βρίσκονται στο 9ο ή και μεγαλύτερο εξάμηνο έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στην εμβόλιμη/πτυχιακή εξεταστική. Στην εμβόλιμη εξεταστική συμμετέχουν τα μαθήματα του Εαρινού Εξαμήνου καθώς και τα Μαθήματα Επιλογής του Εαρινού Εξαμήνου που οι φοιτητές έχουν δηλώσει έστω και μία φορά στο παρελθόν.

  Καλούνται οι επί πτυχίω φοιτητές να συνδεθούν στο https://classweb.uoi.gr, να συνδεθούν στην Εμβόλιμη Χειμερινή Περίοδο και να δηλώσουν τα μαθήματα για την πτυχιακή εξεταστική τους.

  Οι επί πτυχίω φοιτητές θα πρέπει να κάνουν 2 δηλώσεις, μία δήλωση για την Χειμερινή εξεταστική (μέχρι 8 μαθήματα) και μία δήλωση για την Εμβόλιμη/Πτυχιακή εξεταστικής (μέχρι 8 μαθήματα).

  Όπως και στη Δήλωση του Χειμερινού Εξαμήνου θα πρέπει πρώτα να δηλωθούν τα Υποχρεωτικά Μαθήματα και μετά τα Μαθήματα Επιλογής.

   

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Πρέπει να έχετε αποθηκευμένο ή εκτυπωμένο αρχείο με τη δήλωση που έχετε κάνει.

  Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ.

   

   

 • Αναβολή του Σεμιναρίου της Σχολής Θετικών Επιστημών

  Σας ενημερώνουμε ότι αναβάλλεται το Πρώτο Σεμινάριο της Σχολής Θετικών Επιστημών το οποίο είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019, εξαιτίας μη προσέλευσης του ομιλούντος, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

 • ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2019-2020: ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

  Παρακαλούνται οι φοιτητές οι οποίοι έγιναν δεκτοί για μετεγγραφή στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, να προσέλθουν στη Γραμματεία του Τμήματος Φυσικής και να καταθέσουν την αίτηση και τα δικαιολογητικά που αναγράφονται στην αίτηση μετεγγραφής τους από την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019 εώς την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019.

  Επιπλέον, οι φοιτητές θα πρέπει να προσκομίσουν αντίγραφο της Αστυνομικής τους Ταυτότητα και 1 φωτογραφία τύπου Αστυνομικής Ταυτότητας.

 • Εισαγωγή αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020

  Οι εγγραφές των εισαγομένων θα πραγματοποιηθούν από την Τρίτη 19 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019.

  Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία εγγραφής είναι αποκλειστική και οι επιτυχόντες εγγράφονται στο Α΄ εξάμηνο.

  Οι ενδιαφερόμενοι  πρέπει να  υποβάλουν, αυτοπροσώπως ή με νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους, στη Γραμματεία της σχολής ή τμήματος επιτυχίας τους μέσα στην παραπάνω προθεσμία τα ακόλουθα:

             α) Αίτηση εγγραφής

             β) Φωτοαντίγραφο, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 11 του ν. 2690/1999 (ΦΕΚ Α΄45), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 1 κεφ. Α΄ του ν. 4250/2014 (ΦΕΚ Α΄74), τίτλου απόλυσης

             γ) Υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνουν ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή ή τμήμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας

             δ) Τέσσερις (4) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.

  Οι εισαγόμενοι αθλητές κατά την προσέλευσή τους για εγγραφή πρέπει να έχουν μαζί τους το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας ή άλλο δημόσιο έγγραφο από το οποίο να αποδεικνύεται η ταυτότητά τους.

  Επισημαίνεται ότι όσοι είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη Σχολή, πρέπει να διαγραφούν προκειμένου να εγγραφούν στη νέα σχολή εισαγωγής τους.

 • Σεμινάριο της Σχολής Θετικών Επιστημών

  Σας προσκαλούμε στο Πρώτο Σεμινάριο της Σχολής Θετικών Επιστημών το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου και ώρα 13:00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο 4 του Τμήματος Φυσικής. Ομιλητής είναι ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Κόκκοτας από το Πανεπιστήμιο Tübingen-Γερμανία. Ο τίτλος της ομιλίας είναι:

  "Βαρυτικά Κύματα: Νέοι Ορίζοντες στην Αστροφυσική και στη Θεωρητική Φυσική"

  Add file: 
 • Δημόσια παρουσίαση και υποστήριξη Διδακτορικής Διατριβής

  H δημόσια παρουσίαση της διδακτορικής διατριβής του υποψηφίου διδάκτορα κ. Σταύρου Μάλλιου με θέμα «Αναβαθμίσεις του Συστήματος Σκανδαλισμού Μιονίων στην Κυλινδρική Περιοχή του Πειράματος CMS στο CERN για τον LHC και τον HL-LHC» θα διεξαχθεί την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019  και ώρα 19:00 στην αίθουσα παρουσιάσεων διδακτορικών διατριβών του Τμήματος Φυσικής (κτίριο Φ2, 3ος όροφος).

  Σύνδεσμος τηλεδιάσκεψης: https://vidyoportal.cern.ch/join/jkDCGX1t7e

 • Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης Επιμελών φοιτητών/τριών που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ)- ακαδ. έτος 2018/19

  Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης Επιμελών φοιτητών/τριών που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ)- ακαδ. έτος 2018/19 Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (I.K.Y), στο πλαίσιο της Πράξης «Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης Επιμελών φοιτητών/τριών που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ)- ακαδ. έτος 2018-19» και σε εφαρμογή του Κανονισμού του Προγράμματος (Απόφαση 99166/Ζ1/20-6- 2019, ΦΕΚ 2555/B/27-6-2019) προκηρύσσει 3.771 προπτυχιακές υποτροφίες σε επιμελείς φοιτητές/τριες που σπουδάζουν σε όλα τα Τμήματα/Σχολές των ΑΕΙ της χώρας και ανήκουν σε Ευπαθείς και άλλες Κοινωνικές Ομάδες.

  (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

 • Ορκωμοσία Τμήματος Φυσικής

  Σας γνωρίζουμε ότι η τελετή ορκωμοσίας του Τμήματος Φυσικής θα διεξαχθεί την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 10:30 π.μ. στην αίθουσα τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς».

  Καλούνται οι υποψήφιοι πτυχιούχοι να βρίσκονται στη Γραμματεία του Τμήματος στις 8:30 π.μ. για να υπογράψουν τα σχετικά έγγραφα. 

  Επισημαίνουμε ότι στις 9:30 π.μ. οι υποψήφιοι πτυχιούχοι θα πρέπει να μεταβούν στην αίθουσα τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς» με την αστυνομική τους ταυτότητα, όπου θα ενδυθούν την τήβεννο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η οποία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στην ορκωμοσία.

  Κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας απαγορεύονται αυστηρά οποιεσδήποτε ενέργειες δεν συνάδουν με τη σοβαρότητα της τελετής και τον απαιτούμενο σεβασμό σε αυτήν (όπως κατανάλωση φαγητού ή ποτού, ρίψη κομφετί, χρήση συσκευών παραγωγής θορύβου).

   

  Από τη Γραμματεία του Τμήματος

 • Πρόγραμμα Ενδιάμεσων Εξετάσεων (Προόδων) Χειμερινού Εξαμήνου 2019-2020

  Περισσότερες πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο:

  http://www.physics.uoi.gr/sites/default/files/PROGRAMMA_proodon_2019-20_...

   

 • Αποτελέσματα Επιλογής Υποψηφίων για εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής για το χειμερινό εξάμηνο του ακ. έτους 2019-2020

  Μετά από απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος Φυσικής, συνεδρία αριθμ.524/21-10-2019, εισάγονται στο Πρόγραμμα Διδακτορικών Σπουδών του Τμήματος Φυσικής για το χειμερινό εξάμηνο του ακ. έτους 2019-2020 οι κάτωθι:

  Αιτήσεις με αρ. πρωτ.:

  160         20/9/2019

  200         24/9/2019

  201         24/9/2019

  202         24/9/2019

  226         26/9/2019

  231         27/9/2019

  236         27/9/2019

  237         27/9/2019

  Καλούνται οι ανωτέρω να προσέλθουν στη Γραμματεία (έχοντας μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα)  από την Πέμπτη 24-10-2019 έως και την Παρασκευή 1-11-2019 προκειμένου να εγγραφούν και να καταθέσουν τα παρακάτω:

  1. Αίτηση (επισυνάπτεται)
  2. Δήλωση Ενημέρωσης για τον Κανονισμό Προσωπικών Δεδομένων-Α4 (επισυνάπτεται)
  3. Μία φωτογραφία τύπου αστυνομικής ταυτότητας
 • Επιτυχόντες ακ. έτους 2019-2020 των ΠΜΣ του Τμήματος Φυσικής

  Το Τμήμα Φυσικής στη Συνέλευσή του συνεδρία αριθμ. 524/21-10-2019 ενέκρινε την επιλογή των επιτυχόντων στα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος ως κάτωθι:

  ΠΜΣ: «Ατμοσφαιρικές Επιστήμες και Περιβάλλον»

  Αιτήσεις με αρ. πρωτ.:

  150/19-9-2019

  168/20-9-2019

  114/16-9-2019

  174/20-9-2019

  50/9-9-2019

  ΠΜΣ: «Σύγχρονες Ηλεκτρονικές Τεχνολογίες»

  Δεν υπάρχουν επιτυχόντες στο ανωτέρω Π.Μ.Σ. για το ακ. έτος 2019-2020

  «ΠΜΣ Φυσικής με Ειδικεύσεις στη Θεωρητική και την Πειραματική Φυσική»

  Αιτήσεις με αρ. πρωτ.:

  117/17-9-2019

  111/16-9-2019

  14/3-9-2019

  40/6-9-2019

  112/16-9-2019

  144/19-9-2019

  141/19-9-2019

  148/19-9-2019

  Καλούνται οι ανωτέρω να προσέλθουν στη Γραμματεία (έχοντας μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα) από την Πέμπτη 24-10-2019 έως και την Παρασκευή 1-11-2019 προκειμένου να εγγραφούν και να καταθέσουν τα παρακάτω:

  1. Αίτηση (επισυνάπτεται)
  2. Δήλωση Ενημέρωσης για τον Κανονισμό Προσωπικών Δεδομένων-Α4 (επισυνάπτεται)
  3. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας
  4. Μία φωτογραφία τύπου αστυνομικής ταυτότητας
 • Αιτήσεις για λήψη πτυχίου

  Καλούνται οι φοιτητές του Τμήματος, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τον κύκλο των προπτυχιακών μαθημάτων που απαιτούνται για τη λήψη πτυχίου, να καταθέσουν αίτηση στην Γραμματεία του Τμήματος από τις 22 Οκτωβρίου μέχρι τις 4 Νοεμβρίου 2019, προκειμένου να συμμετέχουν στην επόμενη ορκωμοσία.

  Μαζί με την αίτηση οι φοιτητές καλούνται να υποβάλλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  • Έντυπο Δήλωσης Ενημέρωσης Επεξεργασίας Προσωπικών Δεδομένων (επισυνάπτεται)
  • Έντυπο Αίτησης Πτυχίου/ Διπλώματος και Υπεύθυνη Δήλωση για Συμμετοχή σε Τελετή Ορκωμοσίας (επισυνάπτεται)
  • Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας

  Επίσης, οι παραπάνω φοιτητές υποχρεούνται να κλείσουν πιθανές εκκρεμότητες με την Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου, καθώς και με τις Φοιτητικές Κατοικίες.

 • Πρόσκληση για συμμετοχή στο Πρόγραμμα Mentoring Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

  Περισσότερες πληροφορίες στο συνημμένο αρχείο.

Pages