Πρόγνωση καιρού περιοχής Ιωαννίνων

 

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015, 17:00 

Βροχοπτώσεις κατά τόπους έντονες, ισχυροί άνεμοι και καταιγίδες για σήμερα και αύριο. Βελτίωση των φαινομένων από το Σάββατο.

Για σήμερα Πέμπτη αναμένονται βροχοπτώσεις για το υπόλοιπο της ημέρας. Τα φαινόμενα θα ενταθούν προς το βράδυ με καταιγίδες κατά τόπους έντονες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Παρασκευή ο καιρός θα συνεχίσει να είναι άστατος, με βροχοπτώσεις καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και κατά τόπους καταιγίδες. Τα έντονα φαινόμενα αναμένεται μετά το μεσημέρι να περιοριστούν. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ισχυροί, στρεφόμενοι σε ανατολικούς σε μέτριους το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Για το Σάββατο αναμένεται βελτίωση των φαινομένων με νεφώσεις καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και πιθανότητα ασθενών βροχοπτώσεων. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί ισχυροί έως μέτριοι ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Κλιματικά στοιχεία Ιωαννίνων για το μήνα Μάρτιο:

Μέση θερμοκρασία: 8°C, Μέση Μέγιστη θερμοκρασία: 14°C, Μέση Ελάχιστη θερμοκρασία: 3°C , Ύψος βροχής: 95mm, Αριθμός ημερών βροχής: 12, Μέση νέφωση: 5 όγδοα, Επικρατών άνεμος: Νοτιοανατολικός.

ΜΕΤΕΩΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΑΚΡΑΙΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ
ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΔΥΣΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΥΡΚΑΪΑΣ
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ RISKMED
Εργαστήριο Μετεωρολογίας