Πρόγνωση καιρού περιοχής Ιωαννίνων

 

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015, 15:00

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες και πιθανότητα βροχοπτώσεων για σήμερα Δευτέρα και την Τρίτη. Αίθριος ο καιρός την Τετάρτη.

Για σήμερα Δευτέρα αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι. Σταδιακά οι νεφώσεις θα αυξηθούν με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχοπτώσεων τις απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι ενώ η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς Κελσίου. 

Για την Τρίτη αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις. Ωστόσο τις απογευματινές ώρες ενδέχεται οι νεφώσεις κατά τόπους να αυξήθούν με πιθανότητα εκδήλωσης βροχοπτώσεων κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και αργότερα θα ενισχυθούν λίγο και θα στραφούν σε βορειοανατολικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 

Για την Τετάρτη ο καιρός αναμένεται αίθριος καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορείων διευθύνσεων ασθενείς έως μέτριοι. H θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Κλιματικά στοιχεία Ιωαννίνων για το μήνα Απρίλιο:

Μέση θερμοκρασία: 12°C, Μέση Μέγιστη θερμοκρασία: 18°C, Μέση Ελάχιστη θερμοκρασία: 6°C , Ύψος βροχής: 78mm, Αριθμός ημερών βροχής: 13, Μέση νέφωση: 5 όγδοα, Επικρατών άνεμος: Βορειοδυτικός.

ΜΕΤΕΩΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΑΚΡΑΙΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ
ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΔΥΣΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΥΡΚΑΪΑΣ
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ RISKMED
Εργαστήριο Μετεωρολογίας